Cégtörténet

A Díjbeszedő Faktorház Zrt.-t - a törvényi előírásoknak történő megfelelés érdekében - 1998-ban a Díjbeszedő Holding Zrt. alapította meg.

A Díjbeszedő Faktorház, mint pénzügyi vállalkozás, kezdetben az anyacég budapesti közüzemi partnerei részére 1993 óta végzett, lejárat előtti követelésvásárlási tevékenységét folytatta alaptevékenységként. Társaságunk szolgáltatási palettáját 2003-ban bővítette lejárt követelések vásárlásával. Elsőként hitelintézetektől vásárolt lejárt lakossági portfoliókat, majd a távközlési és regionális közüzemi szolgáltatókra is kiterjesztette új üzletágát.

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. jelenleg a budapesti közüzemi partnerei számára végzett folyamatos követelésvásárlási tevékenységével egyedülálló szolgáltatást nyújt a magyar piacon, míg a lejártan vásárolt lakossági követelések piacán az egyik meghatározó piaci szereplő. A 2011. évben a budapesti közüzemektől, lejárat előtt saját kockázatra megvásárolt követelések névértéke meghaladta a 71 Mrd Ft-ot, míg a lejártan vásárolt követelések névértéke a 9 Mrd Ft-ot.

1998 óta a budapesti közüzemektől hozzávetőleg 650 milliárd Ft névértékű lejárat előtti követelést vásárolt meg Társaságunk, amely évente több mint 750 ezer háztartás részére kibocsátott összesen 12 millió darab számlakövetelésből származik. A 2003 óta megvásárolt, hozzávetőlegesen 48 milliárd Ft névértékű lejárt követelés közel 70%-a banki követelés.

Társaságunk kiemelt figyelmet szentel az információbiztonságra, ezért 2007-ben megszerezte az ISO 27001 minősítést, melynek legutolsó sikeres auditja 2012-ben volt.

Társaságunk a Magyar Faktoring Szövetség pártoló tagja, illetve 2010-ben csatlakozott a Magatartási Kódexhez.